Sol over Gudhjem

Billede fra årets konkurrence 2011

I 2009 startede en kokkekonkurence på Gudhjem Havn på Bornholm med deltagelse af en række af Danmarks bedste kokke. Et stjernespækket dommerpanel af køkkenchefer fra nogle af landets ypperste restauranter sad i dommerpanelet til at veje, måle, smage og vurdere. Alt dette for at skabe mere fokus på lokale råvarer. Kokkekonkurrencen er nu en årlig begivenhed på Bornholm hver sommer i juni måned.

Billede fra årets konkurrence 2011

Det viste sig hurtigt, at konkurrencen efter sin fødsel i 2009 fik stor omtale i medier og i den danske kokkeverden. Det resulterede i, at bornholmske produkter blev taget i brug på michelin restauranter på andre anerkendte restauranter i Danmark. Konkurrencen blev gennemført igen i 2010 og 2011 med et endnu større set up. Interessen fra tilskuere, lokalsamfund, producenter og sponsorere var stor og dertil fulgte stigende mediebevågenhed med tilstedeværelsen af journalister fra danske dagblade og madmagasiner. Yderligere blev hele arrangementet i 2010 og 2011 dækket af TV2 Bornholm, hvilket der bl.a. kom en dokumentarserie ud af.

Billede fra årets konkurrence 2011

Konkurrencen har været med til skabe kontakter mellem producenter og store restauranter i Danmark, og i dag er mange bornholmske producenter faste leverandører til en lang række anmelderroste restauranter i Danmark. Samtidig giver det madinteresserede en unik mulighed for med egne øjne at se, hvordan den gastronomiske verdenselite omdanner bornholmske råvarer til den perfekte ret; på nærmest hold vil man kunne observere, overvåge og spørge ind til deltaljer, teknikker og overvejelser bag den kreative madlavning.

Bornholmske råvarer

Hvorfor?

Sol over Gudhjem - Om arrangementet...

Det nye nordiske køkken står for skud og Sol over Gudhjem er til for at sætte Bornholm og dets kvalitetsprodukter på landkortet.

Siden 2009 har Gudhjem Havn været rammen for konkurrencen - konkurrenceteltet bliver foldet ud - og verdens bedste kokke får lov til at prøve kræfter med bornholmske råvarer; lokalt, live og lærerigt.

Michel Michaud kommenter til Sol over Gudhjem - kokkekonkurrence.

Formålet...

...med konkurrence er at:

  • Fremme kendskabet til lokale råvarer.
  • Møde stjernekokke i øjenhøjde og lade sig inspirere til sit eget køkken.
  • Fremme interessen for den almindelige borger til at lave sund og samtidig velsmagende mad.
  • Fremme interessen for gourmetmad.
  • Føre den danske gourmetbølge ud til lokalsamfundene.



Stemningsvideo

En lille stemningsvideo fra 2012.





Language / Sprog

Find os på Facebook & Instagram!

Kontakt

Marschall Food Event logo - transperant
Danish site

Danish

English site

English

German site

Deutsch


Instagram

Instagram: brug #SolOverGudhjem2017

Marshall Food Event
+45 21 61 54 76
info@sogk.dk

Mere...