Tag på torskejagt!

Torsk med storrygeren fra DR2

Kom med på fisketur og fang din egen torsk med Sol over Gudhjem Gourmetdage!


Tag med på Sol over Gudhjem Gourmetdage

Tag med på et gensyn med Sol over Gudhjem Gourmetdage 2013. Fisketur med Gordon og kokkeskole med Kirk + Maarbjerg.Sol over Gudhjem - Gourmetdage

Sol over Gudhjem udvider i år til tre dage med madoplevelser i allerhøjeste kvalitet. Vi ønsker at give det voksende madpublikum unikke gastronomiske oplevelser i alle afskygninger med fokus på lokale, bornholmske råvarer. Hidtil har det kun været muligt at kigge de dygtige kokke over skuldrene, men det er slut nu!

Nu har I alle sammen mulighed for selv at prøve kræfter med de dejlige og unikke råvarer.

Vi har i år arrangeret tre unikke arrangementer som I har mulighed for at deltage i. I vil blive vejledt at de største eksperter inden for hver deres felt. Disse personer er med til at give jer viden om råvarer, kokkefaglige tricks og sidst men ikke mindst, vil de være med til at sørge for at hyggen omkring hvert arrangement.


Kokkeskole med Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg

Fredag d. 21/6

995,- (plus gebyr)

Fisketur med Gordon Henriksen fra " Storrygeren på Dr 2"

Fredag d. 21/6
Søndag d. 23/6

425,- (plus gebyr)

Urtetur med Rasmus Leek Fischer og Tino Hjorth

Lørdag d. 22/6
Søndag d. 23/6

150,- (plus gebyr)


Læs mere om gourmetdagene

Herunder kan du finde mere information om arrangementerne.


Kokkeskole med Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg

Kokkeskole med Kirk og Maarbjerg

Vil du lære at lave mad som stjernekokkene? Sol over Gudhjem tilbyder en kokkeskole hvor du sammen med dine venner, over en kop øl, har muligheden for at lave mad af lokale råvarer. Det kommer til at foregå i Melsted hvor I er omgivet marker, åløb og endda havudsigt.

Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk tænder op i bålet i Melsted skoven, som danner rammen for Jeres aften, hvor I selv er kokke. I får selvfølgelig også lov til at nyde maden (når den er lavet). Mikkel og Nikolaj vil styre slaget omkring hvad der er på menuen, og så kan det være at der falder en enkelt god historie af.

I skal lave 8-9 retter og derefter servere det for hinanden!

Hele aftenen handler om at gøre det enkelt, rustikt og hyggeligt.

Under hele aftenen er der så meget øl og most I kan drikke, alle råvarer som I skal bruge, samt et kokkeforklæde til minde om en hyggelig og lærerig aften.

Prisen er 995,-

Arrangementet afholdes fredag aften kl. 16 ved Melstedgaard i Gudhjem

Billetter købes på Billetlugen.dk


Fisketur med Gordon Henriksen fra " Storrygeren på Dr 2"

Fisketur med Gordon Henriksen

De bedste og friskeste råvarer er dem man selv plukker, graver op af jorden - eller endnu bedre fanger selv. Derfor tilbyder Sol over Gudhjem en unik chance for at komme på havet og fange dine helt egne torsk. Friskere fisk findes ikke!

Vi har allieret os med en af landets mest kendte lystfiskere, Gordon P. Henriksen, som vil være vært og instruktør på fisketurene. Gordon er blandt kendt fra Storrygeren på DR2 og arbejder udelukkende med lystfiskeri. Ud over at være tv-vært er han bl.a. skribent, fotograf og fiskeguide og på denne tur vil han dele ud af alle sine bedste torsketricks.

Fisketuren foregår ombord på Postbåden Peter og vi sejler direkte fra Gudhjem Havn. På vej ud byder Gordon på en lille skarp og giver en instruktion i torskefiskeriet. Instruktionen henvender sig primært mod de mindre erfarne, men alle er velkomne på turen.

Herefter er der frit fiskeri, og Gordon hjælper gerne folk lidt på vej hvis der er noget der driller. Der vil både være mulighed for at pirke eller kastefiske.

Undervejs serverer vi en sandwich af bornholmske specialiteter.

Desuden er der selvfølgelig præmier til den største torsk!

På vej mod havnen er der mulighed for at rense sine fisk, og Gordon giver instruktion i at rense og filetere torsk og fortæller lidt om sine yndlingsopskrifter med torsk. Husk kølebokse med is/fryselementer så du kan holde din fisk så frisk som mulig.

Prisen er på 425,- og inkluderer:

- Sejlads og fiskeri
- Sandwich med bornholmske råvarer
- En skarp fra Bornholms spritfabrik
- Sol Over Gudhjem øl
- Guidning/instruktion v. Gordon P. Henriksen
- Præmier

Vi sejler fredag og søndag kl. 11:00 og vi er i havn kl. 14:30.

Tilbuddet købes på Billetlugen.dk

Fiskegrej kan lejes for 50kr, men gør opmærksom på dette i forvejen.


Urtetur med Rasmus Leek Fischer og Tino Hjorth

Billede fra Sol over Gudhjem 2009 - Allan Polsen og masser af urter!

Sol over Gudhjem tilbyder nu muligheden for at opleve hvilke urter der findes på Bornholm og hvordan de kan bruges i køkkenet.

Det foregår som en guidet tur fra Gudhjem Havn, hvor vi går en tur i lokalområdet hvor vi bevæger os i skov, strand og klipper. Her gemmer sig mange spændende urter som er blevet brugt i lægevidenskaben i mange hundrede år, men ligeledes bruger kokkene også en lang række urter i retter især i "det nordiske køkken". Men hvad er ukrudt og hvad er Nordens Guld? Det vil du få meget mere at vide om på denne tur, så du bagefter kan gå ud og høste til dine næste gastronomiske udskejelser.

Tino er ekspert omkring urter. Han ved hvad der kan spises og hvordan dette er blevet brugt i fortiden. Han vil give fortællinger på vaskeægte bornholmsk under hele turen.

Rasmus har netop udgivet bogen "Ukrudt" og har stort kendskab til hvordan de forskellige urter bliver brugt i det moderne køkken.

Disse to eksperter vil øse ud af deres viden på en to timers tur.

Turene foregår lørdag og søndag fra Gudhjem Havn, vi går kl. 10

Turen koster 150,-

Tilbuddet købes på Billetlugen.dk

Language / Sprog

Find os på Facebook & Instagram!

Kontakt

Marschall Food Event logo - transperant
Danish site

Danish

English site

English

German site

Deutsch


Instagram

Instagram: brug #SolOverGudhjem2017

Marshall Food Event
+45 21 61 54 76
info@sogk.dk

Mere...