Mysteri Box

mysteri box 2012

30 minutter inden deltageren går i gang i køkkenet introduceres denne til årets "Mysteri Box" der består af forskellige bornholmske råvarer. Det kan være alt fra mejeri produkter til røgede sild.


Råvarebuffet

råvarerbuffet af bornholmske hærligheder

Kokken har adgang til en råvarebuffet af bornholmske råvarer, som kokken selv kan vælge fra.


Menu-
beskrivelser

Menu beskrivelser

15 minutter inden deltagerne går i gang (og 15 min efter at have set "Mysteri Box'en") skal der leveres en "dagens menu" til dommerpanelet. Deltagernes serveringer skal stemme overens med den afleverede menubeskrivelse og tæller med i den samlede vurdering.


Serveringer

Antal serveringer

Både hovedret og dessert skal serveres til seks couverter (3 til dommerpanel og 2 til madanmeldere/journalister og 1 til skue/fotografering).

Der vil blive lagt vægt på brug af bornholmske råvarer, ideer og tanker.


Snydt hjemmefra?

Urter medbragt hjemmefra

Kokken må ikke have forberedt eller have medbragt noget hjemmefra.

Det er tilladt for kokken at medbringe vilde urter hjemmefra eller at indsamle dem tidligere på dagen på Bornholm.


Regler & score-system

Deltagerne (kokkene) skal overholde diverse spilleregler, som findes beskrevet herunder. Ud fra disse vil deltagerne blive bedømt.


Elementer

Hovedret

Ret fra sidste år

Hovedretten skal indeholde elementer fra "Mystery Boxen". Denne indeholder råvarerne som skal indgå i retten. Derudover vil kokken have adgang til en råvarebuffet, som kokken selv kan vælge fra.

Dessert

Ret fra sidste år

Følgende hovedelementer skal indgå i retten:

- Valgfrit produkt fra Lakrids by Johan Bulow
- Fløde fra St Clemens
- Grøntsag fra buffeten
- Chokolade fra Cacao Barry
- Desserten skal anrettes på valgfri Pillivuyt tallerken


Uderligere skal desserten indeholde minimum et lunt/varmt element og minimum 2 grøntsags garniturer (rå grøntsager/crudite tæller som en garniture).

Grøntsags garniturer skal laves ud fra råvarebuffeten.

På dagen skal der laves min et element med chokolade og et element med lakrids.

Det lune / varme element skal fremstilles på dagen.

Ismasser, Paco is, mousse m.m. må godt være forberedt hjemmefra.



Point

Hvilke kriterier bliver retterne vurderet ud fra

Dommerene vurderer retterne og giver point indenfor forskellige kategorier:

0 - 30 point: Smag

Det altafgørende element som vægter mest.

0 - 10 point: Udseende

Det æstetiske element i retten der forkæler øjet og skærper appetitten.

0 - 10 point: Bonus - Bornholm

Måden hvorpå elementer fra Bornholm er inddraget i retten - kan være alt fra minder om snobrød som barn til røgede sild.

0 - 10 point: Etikette

Er retten serveret til tiden og stemmer den overens med den forinden afleverede menu? Ydermere tæller arbejdsgangen og hvorvidt alle elementer er brugt.


Hver deltager kan altså score maksimalt 60 point pr. dommer pr. ret. Da dommerpanelet består af 6 dommere kan hver deltager i alt maksimalt score 720 point.





Language / Sprog

Find os på Facebook & Instagram!

Kontakt

Marschall Food Event logo - transperant
Danish site

Danish

English site

English

German site

Deutsch


Instagram

Instagram: brug #SolOverGudhjem2017

Marshall Food Event
+45 21 61 54 76
info@sogk.dk

Mere...