Forret

45 minutter inden kokken går i gang med forretten, bliver han præsenteret for en "mystery box". Denne indeholder råvarerne som skal indgå i retten. Derudover vil kokken have adgang til en råvarebuffet, som kokken selv kan vælge fra.

Kokken må ikke have forberedt eller have medbragt noget "hjemmefra".

30 minutter efter kokken er blevet præsenteret for mystery boxen, skal der afleveres menutekst til både for- og hovedret. Menuteksten er bindende og der vil blive fratrukket point, hvis deres afleverede retter ikke stemmer overens med menukortet.

Det er tilladt for kokken at medbringe vilde urter hjemmefra eller at indsamle dem tidligere på dagen på Bornholm.


Hovedret

Hovedemner:

- Mørbrad fra Bornholmergris
- Bryst fra Bornholmergris
- Lehnsgaard rapsolie
- Bornzola fra St. Clemens
- Æbleeddike fra Svaneke mosteri
- Valgfri fond fra Oscar

De ovenstående seks hovedemner skal indgå i retten!

Brystet må klargøres inden, mørbraden skal ordnes og tilberedes under konkurrencen.

Der må gerne medbringes saucer og garniture/sylt hjemmefra, dog skal purerer og mayonnaiser laves på dagen. Dertil skal der laves min. to grøntsags garniture med udgangspunkt i råvarebuffeten.


Program

Ret fra sidste år

Konkurrencen starter kl. 13.00 på Gudhjem Havn med en åbningstale. Herunder finder du programmet for årets konkurrence - start tider og hvornår de forskellige kokke skal aflevere de forskellige retter.

Kl. 16.30 er der præmieoverrækkelse - hvor vinderen vil blive kåret.

Daniel

Jeppe

Tommy

Jesper

Råvarer til forret afsløres

12.30

12.45

13.00

13.15

Menubeskrivelse afleveres

13.00

13.15

13.30

13.45

Start i køkkenet

13.15

13.30

13.45

14.00

1. ret afleveres (forret)

14.15

14.30

14.45

15.00

2. ret afleveres (hovedret)

15.15

15.30

15.45

16.00

Yderligere information

Både forret og hovedret skal fremstilles til fem couverter.

Hovedretten skal tilpasses den til dagen udviklede øl ”Sol Over Gudhjem”. Denne øl behøver ikke at indgå i retten – men dommerne vil drikke den til retten.

Der vil blive lagt vægt på brug af Bornholmske råvarer, ideer og tanker – udover de seks hovedemner.